DiGi Best Prepaid memang best

Kembali dengan mahkluk Koning DiGi Lagi Best Prepaid.

DiGi Best PrepaidKali terakhir saya mengunakan DiGi pada tahun 2008 hingga 2009 ketika saya membeli pakej bundle Digi Data Unlimited Plan termasuk pakej internet Digi bersama telefon bimbit HP iPaq 512 Messenger. Sekarang ini saya kembali mengunakan pakej DiGi Lagi Best Prepaid memang best berbalik semula dengan orang Koning.

Pakej DiGi Best Prepaid dijual dengan pek permulaan pada harga RM8.50 dengan masa bual RM5. Saya mengunakan talian prepaid kerana tidak mahu terikat kontrak dan sudah memadai dengan pek permulaan DiGi Best Prepaid untuk tujuan komersial terutama untuk urusan yang ada kaitan dengan blog

Antara tawaran menarik DiGi Best Prepaid akan mendapat kadar rendah apabila mencapai pengunaan RM1.

Open box DiGi Best Prepaid pek permulaan.

Pek permulaan Digi Best Prepaid
Pek permulaan Digi Best Prepaid
Manual
manual
Sim kad
Sim kad
Kertas pek permulaan dikitar semula
Kertas pek permulaan boleh dikitar semula

Pakej DiGi Lagi Best Prepaid boleh dibeli secara online klik sini.

208 total views, 1 views today

108 thoughts on “DiGi Best Prepaid memang best”

  1. Aya da lama tak guna digi.. dalam rumah, family semua ada no hp DIGI.. Aya je pelanggan setia Maxis dan Celcom..hehe.. tapi DIGI memang murah..Aya pun plan mau cuba..

    [Reply]

  2. aku xleh register digi prepaid y baru dibeli….org tmpt aku bli kata dh boleh guna tapi sebaliknya…cmne ni???ada yang boleh membanttu??

    [Reply]

  3. saya dah lame dah sejak dari kawin tukar kepada digi. cuma masalah dia kat kampung je la internet slow pikap. kalau kat bandar… memang berdesup.

    lepas tu package saya pulak blackberry 68 unlimited. pueh hati la. tadek quota. walaupon sekarang package tu dah dimatikan… tapi untuk pengguna yang still berdaftar under term and condition akan teruskan unlimited package. untung kan..

    now cucuk simkad digi kat tablet. boleh la berinternet kat mane saje. cume kat kampung la agak hampages… budak kuning tak rajin nak jalan sampai ke ceruk kampung. dia lorat nak duduk bandar je.

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Setakat ini dimana kawasan saya berada tidak ada masalah liputan DiGi walaupun sesetengah tempat signal hanya Edge. Masih pening-pening pakej Prepaid.

    [Reply]

  4. Dulu masa beli iphone, siap ambik pakej digi sekali, lepas kontrak habis, sim digi akupun hilang entah ke mana.. tapi kalau guna prepaid ni bagus juga sebab tak perlu terikat

    [Reply]

  5. Saya gune dg utk broadband prepaid dan postpaid mobile internet….broadband prepaid topup 100 utk 100 hari…,Harge ok tp x luas liputan..kalu dekat dgn bandar memang MANTAP… sbb tu celcom pun still digunekan…liputan luas

    [Reply]

  6. menarik..pernah pakai prepaid digi ni tahun 2010 kot…n skang pakai yg pakej DG smart plan..tp yg x bestnya..bila duk pedalaman ni..line 3G x dak..GPRS pun cukup2 makan..hehe…terpaksa guna maxis gak..huhu

    [Reply]

  7. Assalam..
    Hubby saya guna DG tapi rasanya celcom lagi murah kot. Tapi DG bermasalah sikit kalau di kawasan pedalaman, tak ada liputan.

    [Reply]

    suri Reply:

    tu pasal ada guna masa dulu2 mmg kt kg terus lain padam hua…ajer gila sekejap

    [Reply]

  8. Bro Don pun guna Digi Prepaid dari dulu, no hp pun x pernah tukar. harap-harap lepas ni blog akubiomed mendapat tajaan dari Digi.. hehe

    [Reply]

  9. Sejak beli prepaid beberapa tahun lalu, saya mmg tak pernah tukar lagi. Kebanyakkan kelebihan yang diberikan semuanya ada tempoh tertentu sahaja bertujuan untuk mencari pelanggan baru. Bagi pelanggan lama mcm saya ni, mmg dilupakan terus

    [Reply]

    suri Reply:

    meh sini kak nora kita rajuk lama2 heeee

    [Reply]

  10. memang aku selalu terdengar dari orang ramai, digi plan kalau untuk postpaid lebih murah ratenya, tapi di sesetengah tempat di sabah ni Digi coverage masih lemah

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Memang tidak dinafikan sebagai pelanggan kita mahukan liputan disemua tempat.

    [Reply]

    suri Reply:

    baru dpt meluas mmg berebut org nak baru permintaan meningkat kepercayaan org ramai makin bertambah

    [Reply]

  11. Dulu pernah pakai Digi masa ada pakej MTV tu. Masa tu sms ke digi free kalau pakai pakej MTV tu. Memang best. Tapi sekarang ni dah pakai Maxis pula.

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    DiGi sentiasa memberi nafas baru kepada produk-produk mereka.

    [Reply]

  12. Saya masih setia dgn maxis….tp tak penah lak derang nak offer sesuatu sbg penghargaan kpd pengguna….
    yas recently posted…KOMANDAN & 37 ASKAR KOREA PENGAMAN PBB MASUK ISLAMMy Profile

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Tidak salah saya dahulu ada blogger yang dapat telefon bimbit daripada Maxis selepas membuat ulasan mengenai produk telefon tersebut. Antara blogger yang saya tahu adalah Yanmie dan Miji.

    [Reply]

    suri Reply:

    mmg sedih bro tpi klu bab lain laju je kt sure heboh eii lupa apa nama tag dema tv 3 heee

    [Reply]

  13. Sponsored Post ke bro :) hehehe

    Digi memang murah dan jimat tapi sayangnya rakan2 saya banyak guna maxis dan celcom~

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Ini bukan sponsor post sahaja hendak kongsikan mengenai pakej DiGi Best Prepaid yang saya baru langgan.

    Untuk dapat kadar panggilan rendah saya boleh daftar 4 nombor bukan DiGi dan 11 nombor DiGi.

    [Reply]

  14. wah macam tahu2 je puanbee tengah survey benda ni , murah pulak rm1 sehari , tapi ada had ke tidak ya ?

    [Reply]

    hafizmd
    Twitter:
    Reply:

    hehe…soklan saye same ngn puan bee…bro AB ada jawpan ke?hehe

    [Reply]

    Hazmin Hamudin Reply:

    Tu la.. Memang murah tu kalau internet RM1 sehari kak. Cuma coverage digi ni maybe kurang sikit la kalau luar bandar kan

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Ada had kuota data 500mb sebulan.

    [Reply]

    puanbee Reply:

    erm kalau maxis tu pulak 100mb sehari tp bayar RM2

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Boleh dikatakan murah tuh.

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Ia adalah promosi dari DiGi bermula 19 Mac hingga 31 May. RM30 untuk kuota data 500mb dan pembaharuan secara automatik setiap bulan. Boleh baca lanjut di link ini: http://bit.ly/IKUPNm

    [Reply]

  15. rasanya digi tawarkan harga terendah berbanding lain. utk mobile internet dah kalau habis kouta 500mb, berapa charge? kalau2 bro tau.

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Ia sebenarnya promosi bermula 19 Mac – 31 May 2012. Perlu bayar RM30 untuk kuota 500mb sebulan dan pembaharuan secara automatik setiap bulan. Kalau melebihi had kuota kelajuaan akan capped. Ini info link: http://bit.ly/IKUPNm

    [Reply]

  16. murah2 starter pack sekarang ni. kalau maxis tak silap saya starter pack cuma RM5 dengan kredit RM5 juga. saya pun cadang nak tukar daripada postpaid kepada prepaid sekarang ni
    Amirez recently posted…Isu Mansuh PTPTNMy Profile

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saya ini tidaklah aktif mengunakan telefon dengan pakej DiGi best prepaid untuk mudah dihubungi.

    [Reply]

  17. sy baru je beli no hotlink..internet free 24 hours..tu yg masyuk sgt tu..hehe

    [Reply]

    puanbee Reply:

    ye ke adele ? wah lagi masyuk ..

    [Reply]

    Hazmin Hamudin Reply:

    Aik.. Betul ke internat free untuk hotlink ni. Atau cuma untuk tempoh 24 jam pertama je ni?

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Apa yang masyuk tuh Adele? tidak faham?

    [Reply]

  18. kalau duduk di area bandar DiGi amat berpuas hati tp kalau luar bandar ermmmm………….org koning pun tak nampak…;)
    pernah guna DiGi..mmg dari segi murah dan jiat mmg terbukti….

    [Reply]

    Hazmin Hamudin Reply:

    Tu la.. Kalau luar bandar, memang sakit hati jugak la internet digi ni. Dapat coverage EDGE pun dah cukup baik. 3G memang susah nak dapat la.

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saya pelan hendak kawasan bandar dan kawasan yang tidak ada liputan ada talian backup. :-)

    [Reply]

  19. dulu2 pernah pakai DG..tp sejak pindah rmh baru thn 2008, terpaksa tukar ke Celcom pasal DG krg coverage…smpi skrg masih maintain no 016 w/pn pakai Celcom…
    Cool Daddy recently posted…ASAL USUL NAMA JOHORMy Profile

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Masalah liputan kadang-kadang menghalang kita kekal lama dengan mana-mana pembekal telekomunikasi.

    [Reply]

  20. Namun benjy masih setia pada Maxis priped sejak 2002 lagi … hehehe
    benjy recently posted…LELAKI KACAK SEMAKIN RAMAI DI MALAYSIA, BETUL KE ?My Profile

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Kawan saya antara pengguna setia Maxis sejak mula ditubuhkan sehingga dapat telefon percuma daripada Maxis kepada pelanggan yang setia.

    [Reply]

    puanbee Reply:

    saya pun setia dengan maxis , tapi maxis jarang ade tawaran hebat

    [Reply]

    hafizmd
    Twitter:
    Reply:

    hehe…nak kena hantar surat kot kite ni puan bee? =)
    hafizmd recently posted…Bagaimana nak jadi lebih kacak dan anggun?My Profile

    [Reply]

    benjy Reply:

    Hantar surat kepada PM ke ? atau siapa ? :D

    [Reply]

  21. masa mula2 berkecimpung dalam dunia telefon bimbit ni, talian pertama digunakan Maxis Hotlink Prepaid yang harganya hampir RM200..

    Kemudian bila telefon bimbit bertambah, guna talian DiGi Prepaid sebagai talian kedua untuk urusan rasmi..

    Lepas tu bila bercinta (sebelum berkahwin) nak bergayut lama sikit dengan talian tetap, beli pulak talian Celcom XpaX yang digunakan sampai la sekarang ni..

    oleh kerana talian Maxis & DiGi tu dah tak berapa nak digunakan sangat, sy tamatkan je perkhidmatan dua2 tu..

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saya pernah mengunakan ketiga-tiga pembekal telekomunikasi dari pra bayar hinggalah pra bayar.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge