X
  Categories GajetNeffosUmum

Neffos X1 Max skrin full HD dan gambar pun cantik

Neffos X1 Max skrin Full HD dan gambar pun cantik.

Saya sudah pun reviu Neffos X1 Lite dan Neffos X1. Kali ini saya diberi peluang untuk menguji Neffos X1 Max. Pasti ada sesuatu yang menarik perkataan Max pada perhatian kepuasan tahap maksimum bila mengunakan Neffos X1 Max. Ia akan terbukti selepas mengujinya. Jom baca lagi.

Saya nak kongsi ciri-ciri yang ada pada Neffos X1 Max

Suis ON/OFF dan butang Volume mudah capai walaupun skrin 5.5″

Butang Mute dengan hanya slide suis disebelah sisi kiri dan tray dual Nano kad Nano hibrid dengan memori mikro SD boleh tambah sehingga 128 GB. Smartphone Neffos X1 Max ini nipis dengan ketebalan 2.75mm dan tidak berat hanya 148gram.

Standard Headphone jack

Mikro USB port dan Speaker di dalam kedudukan simetrikal.

Skrin bersaiz 5.5″ Full HD 1080p dan 403ppi menghasilkan gambar yang tajam dan warna vibran. Kamera hadapan 5 Megapiksel untuk swafoto mod real time beautify dengan boleh lihat hasil serta merta swafoto bakal diambil.

Kamera utama 13 Megapiksel IMX258 Sony Sensor aperture F2.0 fokus dengan pantas kerana mempunyai Phase Detection Auto Focus (PDAF) penting untuk tidak terlepas mengambil momen indah.

Pengimbas jari sepantas 0.2s mudah buka kunci dengan mengimbas jari sahaja

Skrin hadapan 2.5D Corning Gorilla Glass melindungi terhentak dan calar selain tidak meninggalkan kesan cap jari semasa menyentuh skrin.

 

Float button menu pantas memudahkan akses fungsi dan apps. Float button ini boleh disorok ditepi skrin. Bila nak guna sekadar tap sahaja Float buttong ini.

Apa bila kita buka beberapa apps secara tidak langsung ia masih kekal di background. Apa bila klik fungsi scroll window mudah dari satu window ke window lains dengan pantas.

Model Neffos X1 Max mempunyai mod kamera PRO yang mana boleh set secara manual setting kamera seolah-olah kita mengunakan sebuah kamera DSLR.

Setting mod kamera PRO yang boleh diubah:-

 • ISO
 • Kelajuan Shutter
 • Auto White Balance (AWB)
 • Exposure Value (EV)
 • Auto Focus/ Manual Focus

Hasil gambar snap shot yang diambil mengunakan Neffos X1 Max.

Hasil gambar snap shot mengunakan Neffos X1 Max indoor

Hasil gambar snap shot yang telah diedit

Prestasi Neffos X1 Max

Neffos X1 Max dikuasakan oleh Octa-Core MediaTek Helio P10 berkemampuan sehingga 2Ghz bersama Memori 4GB RAM tidak akan merasa lembap selain lancar semasa mengunakan Neffos X1 Max jika buka lebih dua apps. Memori terbina dalam 64GB dan boleh ditambah dengan kad mikro SD berkapasiti sehingga 128GB. Selain itu Neffos X1 Max menyokong rangkaian 4G LTE. Selain itu Neffos X1 Max hadir dengan jaminan Waranti selama dua tahun.

Jangka hayat bateri yang panjang

Rating bateri Neffos X1 Max adalah 3,000mAh lebih tinggi daripada standard X1 adalah 2,250mAh mempunyai jangka hayat panjang. Mengecas pantas hanya perlu 30 minit mengecas untuk kapasiti bateri 50 peratus.

Aksesori yang disertakan bersama Neffos X1 Max

 • Pengecas
 • USB Kabel
 • Manual
 • Headphone
 • Kad Warranti

Secara kesimpulan Neffos X1 Max adalah telefon pintar mempunyai spefikasi tinggi dengan skrin bersaiz 5.5″ Full HD 1080p memberikan gambar yang tajam dan warna vibran. Pengimbas jari sepantas 0.2s dan bateri pengecas pantas untuk mereka yang aktif mengunakan Smartphone seharian tanpa rasa bimbang selain dipacu oleh Octa-Core MediaTek Helio P10 dengan memori 4GB RAM.

———————————————————————————————————————

Saya nak khabarkan berita gembira yang dua telefon pintar Neffos X1 Lite diberikan kepada pemenang bertuah. Boleh sertai dengan klik banner Giveaway dibawah.

Berita baik boleh dapatkan telefon pintar Neffos X1 Lite di platform Shopee < https://goo.gl/6KDvGN > dan penting jangan lupa masukkan kod promo <ILOVENEFFOS> semasa check out pembelian untuk menikmati diskaun sebanyak 10%!

Bagi mereka yang berminat pada Neffos X-series yang lain pula, anda juga boleh menikmati diskaun 10% dengan menggunakan kod promo yang sama, pada link ini: https://goo.gl/He1LBh

Di sini tertera senarai produk Neffos X-series yang boleh anda miliki pada tawaran istimewa 10% itu, jangan lupa kod promo ILOVENEFFOS

Product Entitled Colour
1. X1 Lite Grey
2. X1 Lite Gold
3. X1 16GB/2GB Grey
4. X1 16GB/2GB Gold
5. X1 32GB/3GB Grey
6. X1 32GB/3GB Gold
7. X1 Max 32GB/3GB Grey
8. X1 Max 32GB/3GB Gold

Sebagai panduan semasa check out pembelian…

Promosi ini sah sehingga 30 Nov 2017 untuk 30 unit yang terhad.

#Neffos #Reliable #Stylish #TPLink #NeffosXAkuBiomed

Comments

comments

akubiomed :Akubiomed - Malaysian Lifestyle blogger. Paid product review, advertorial and event.

View Comments (46)