Serangan Malware di blog macamana cara penyelesaian

Trafik jatuh apabila blog terkena jangkitan Malware.

Aku layari blog mengunakan google chrome dan keluar notis jangkitan malware pada blog yang dilayari seperti dibawahmalware

“Malware merujuk kepada perisian yang direka bagi membolos atau merosakkan sistem komputer tanpa kebenaran secara jelas daripada pemilik”

Salah satu tips mengatasi serangan malware yang aku rujuk dari blog Cikgu Dahlia’s Journal adalah membersih berpunca pautan INNITY malware dan guna Google Webmaster untuk semakan blog sudah bersih dari Malware. Pautan luar adalah Jenis Malware yang biasa terjangkit pada blog. Aku tidak bercadang menerang lebih lanjut kerana rujukan boleh dibuat di blog Cikgu Dahlia’s Journal.

Aku dah scan guna Google Webmaster menunjukkan blog aku bersih dari Malware. Terima kasih Cikgu Dahlia kerana berkongsi tip untuk kebaikan blogger yang kena jangkitan Malware.

Comments

comments

Published by

akubiomed

AkuBiomed mula menulis blog pada 2008. Berminat dengan SEO dan mengulas produk selain mempunyai minat didalam sukan pemotoran MotoGP. Cabang seni fotografi yang baru diceburi dan suka klik-klik dengan kamera DSLR. AkuLens adalah foto blog Ekspresi lensa.

11 thoughts on “Serangan Malware di blog macamana cara penyelesaian”

  1. agaknya bolehkah sahabat ab membantunya…kata sahabat titan blh masuk dlm tu dan kita buang kod2 dia tapi leceh dan makan masa…

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saya rasa pihak teknikal hosting perlu bantu menyelesaikan masalah cacing ini kerana perlu kemahiran membaca kod.

    [Reply]

  2. Pingback: Elakkan serangan jantung dengan amalan kehidupan yang sehat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge