Percubaan live blog melalui iPhone 3g

live blog

Percubaan pertama saya menulis secara live blog melalui iPhone 3G. Saya mengambil gambar Aslah tengah lena tidur. Aplikasi WordPress saya download secara percuma melalui iTunes. Percubaan menggunakan wordpress melalui iPhone untuk entri ini berhasil. Sesiapa diluar sana ada iPhone boleh mencuba menghasilkan live blog melalui iPhone korang. Happy blogging :-)

Melalui: iPhone

71 thoughts on “Percubaan live blog melalui iPhone 3g”

  1. Pingback: Peningkatan trafik blog di bulan Januari
  2. well done.boleh connect mouse tak kat iPhone? he he.. aku maleh tu pakai keyboard 24/7.:D

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Tak pakai mouse pun dan stylus jari besar tidak ada masalah

    [Reply]

  3. Pingback: live blog melalui iPhone 3g - disebalik takbir
  4. wah bagus2… senang keje nak update blog… tak payah susah2 lagi nak bukak laptop segala..anyway, aslah memang cute…tidur ternganga, nanti lalat masuk baru tau…ekekeke

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Baby apa kira menaip entri tepi dia pun tak sedar kalau dah lena

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Tidur sampai puting tercabut pun tak sedar :-)

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Tuler pasal Lena tidur putting tercabut pun tak sedar 

    [Reply]

    Ladfe Amir Reply:

    anak aku tak pakai puting. memang dia taknak

    [Reply]

  5. wah percubaan update n3 guna iphone…mmg canggih…

    [Reply]

    suri Reply:

    hebat dunia makin canggih bgtu juga dg pelbagai aplikasi tak menang tangan kita nak mengikut retak duina moden zaman skr ni

    [Reply]

  6. emm ipone pun tak dokkk camnooo :)

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Tak semesti guna iPhone. Nokia pun boleh tapi untuk model-model tertentu :-) Sebenarnya sebagai alternatif kalau nak hilang boring mengadap skrin yang sama lama-lama

    [Reply]

  7. xde iphone…guna laptop je lah..ekekek.

    cutenya aslah..rsa nak cubit je

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Tidak ada masalah pun guna laptop, boleh juga asal boleh hantar kemaskini blog :-)

    [Reply]

    adele Reply:

    btul3.. :-D

    [Reply]

    donny Reply:

    samalah..iphone ada kat kedai :(

    [Reply]

    suri Reply:

    samalah kita huhu..asal bateri di cas..bulan2 tak der miss byr bill dah le heee

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Satu masalah apabila bateri tak tahan lama 

    [Reply]

    suri Reply:

    kene beli 2 bijik bateri lagi heee..sb langkah standby..di buatnya tgh syok2 update blog guan hp tetiba hp padam dah jadi satu hal nak type entri skli lagi huuu..

    kes brt juga tu ..

    [Reply]

    Ladfe Amir Reply:

    bila bukak tenet mmg semua phone akan kehausan bateri dengan cepatnya

    [Reply]

  8. uuu.. cun. bole rembat iphone akak seketike untuk blogging bile malas on laptop. tq for the tips hahaha

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Satu cara kita hendak mengelak jemu menulis blog di platform sama sekali sekala kena tukar angin. Happy blogging :-)

    [Reply]

    donny Reply:

    rampas jangan x rampas haha

    [Reply]

  9. nak upload dari ifon ke tenet free?
    wifi?

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saya upload guna wifi dan boleh juga guna line dengan unlimited broadband.

    [Reply]

    donny Reply:

    broadband apa hang pakai bro?

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Dulu pakai Digi tapi speed EDGE kemudian tukar kepada Celcom 3G malangnya lain tidak stabil :-(

    [Reply]

  10. maza bersiaran menggunakan Desktop yg besar kedabak itu aje.. heheheh

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saya sekadar mencuba kerana ada beberapa blogger telah pun membuat live blogging melalui handphone. Memang betul keselesaan menggunakan desktop dan laptop

    [Reply]

  11. maza menulis dari Desktop yg besar kedabak aje.. hehehe

    [Reply]

    donny Reply:

    comel anak bro..

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Terima kasih, sebenar masa cuba-cuba masukkan entri baby ada sebelah jadi mangsa candid

    [Reply]

    dnoBiz Reply:

    ERk…
    Sama la kita Bro MAZA, aku tak berapa serasi dengan N.book
    dnoBiz recently posted…Pendidikan Seks – Bukan salah Faham Tapi Aku Tak Tahu Apa SebenarnyaMy Profile

    [Reply]

    Ladfe Amir Reply:

    samalah ngan aku bro..senang pakai desktop, tp kalu kemana2 mmg wajib kena live blogging

    [Reply]

  12. wahhhh iphone woot wooot

    Terkini : Ini Fakta Bukan Auta Bahagian 2

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saja mencuba kalau dapat buat live blogging melalui iPhone 3g bukan iPhone 3gs memang berhasil tapi terkial-kial sebab pertama kali

    [Reply]

    donny Reply:

    tahniah Akubiomed! kerja update blog lepas ni semakin senang dengan adanya iphone…

    [Reply]

    anif Reply:

    Wahaha.. Perkembangan menarik tu. Lepas ni bila ada idea boleh terus berblog :)
    anif recently posted…Sebentar Di Anjung Tinjau KLIAMy Profile

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Rasa live blog untuk entri yang pendek-pendek sahaja dan padat

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Macam bro Mijie active blogging secara live

    [Reply]

    suri Reply:

    ada kt tagan cam ni rajin2 der update blog heee

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Err belum daftar lagi SSM. Suri..jauh sekali berangan nak buka syarikat dan ada kakitangan. Yang ada pun dua tangan sahaja :-)

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Tidak semestinya ini pun hanya percubaan sahaja

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge