Join Google Friend dengan Twitter

Cara-cara join Google Friend Connect dengan akaun Twitter.

Tutorial ini adalah untuk pemegang akaun Twitter

google friend

Tutorial akan menunjukkan cara-cara mendaftar ahli google friend dengan akaun Twitter di blog TarmiziShukri’s Blog

Langkah 1

Langkah 2

Langkah 3

Langkah 3

Langkah 4

google friend connect

Apabila Admin blog atau pengunjung klik gambar akaun Twitter akan keluar window seperti dibawah

 

42 thoughts on “Join Google Friend dengan Twitter”

  1. Pingback: Jom Review izwanyusof[dot]com
  2. Pingback: Google Friend Connect telah mencapai keahlian yang ke 100
  3. Pingback: Terima kasih join Google Friend Connect di blog Akubiomed
  4. Masuk bab twit ni memang aku buntu, belum ada kesempatan untuk meneroka :D
    apa pun Tahank Bro sebab dah memudahkan kerja aku :D

    Ps : ari tu bagi ss site links heheh, nanti turun Kelantan rojer kawan

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Wah excited sangat dapat sitelink :-) Pilihan di tangan kita cuma hati-hati apabila berkongsi maklumat peribadi

    [Reply]

  5. Pingback: Rugi daftar Google Friends jika tidak dapat dikujungi
  6. aiseh lepas ni nak buat jugak lah… tak perasan pun sebelum ni

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Senang Bro daftar pakai Twitter senang control privacy. Jadi yang tidak mahir nak setting up profile dekat Google tentu bermasalah cara ini dapat menyelesaikan masalah tersebut

    [Reply]

  7. Terima kasih bro atas perkongsian info ni.Baru tau macam mana nak integrasikan akaun twitter dan google friend connect.

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Sama-sama sebelum ini saya pakai Google tapi tidak memuaskan hati kerana saya tidak dapat setting yang saya mahukan. Maksud saya share mana yang perlu sahaja

    [Reply]

  8. Salam maal hijrah ..
    Moga Tahun Baru ini lebih bermakna dari tahun sebelumnya .

    p/s : saya takde akaun twitter :)

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Terima kasih, banyak lagi yang belum tercapai kerana kekangan beyond our control

    [Reply]

  9. Assalaamu’alaikum

    salam kenal dan terima kasih sudah berkunjung ke blog saya.

    Kunjungan balas, hadir untuk mengucapkan Selamat menyambut Maal Hijrah 1432.
    Semoga kehadiran tahun baru Islam akan mengorak langkah penghijrahan yang lebih bermanfaat untuk kejayaan hidup di masa depan.

    Salam keindahan Awal Muharram.
    Salam mesra dari Sarikei, Sarawak.

    ******
    Tutorial yang mantap tapi sayang, saya tidak punya twitter atau fb. salam.

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    W’Salam,

    Terima kasih kerana bertandang blog ini. Saya pernah berkhidmat di Sarawak antara 96 – 99 cuma tak sampai Sarikei lagi

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge