Hatsune Miku penyanyi 3D menjadi kegilaan di Jepun

Hatsune Miku penyanyi 3D kegilaan di Jepun.

hatsune miku

Teringat zaman kecil-kecil kartun animasi Jepun

Animasi kartun siapa tak minat kerana masa kecil-kecil dahulu aku amat meminati animasi Jepun antara yang aku masih ingat adalah Captain Future, Mospeada, Gundam dan sebagainya. Selain cerita Ultraman ntah sampai ke hari ini menjadi kegilaan anak – anak zaman sekarang.

Hatsune Miku penyanyi pop 3d berambut hijau dicipta oleh program sintesis muzik bernama Vocaloid yang dihasilkan oleh Yamaha pada 2007″

Masa bujang aku duduk dengan kawan yang minat buat koleksi komik DC dan Marvel. Dia sanggup membuat tempahan komik yang tidak masuk pasaran Malaysia dan aku masih ingat ketika dia membelek helaian komik dengan berhati-hati. Aku sendiri takut hendak meminjam darinya kerana harga komik beratusan ringgit dan setiap kali habis baca dia akan simpan kemas didalam plastik.

Berkawan dengan kawan aku ini dia telah memperkenalkan animasi yang agak dewasa iaitu Rurouni Kenshin, Ghost hunter, Evangelion dan Ghost in the Shell. Pada masa itu cd boleh disewa dan boleh dikatakan setiap hari kami layan cd sehingga 2 -3 keping lepas waktu kerja. Sampaikan tokey kedai sewa cd dah kenal kami dan kami siap boleh buat tempahan kalau ada siri sambungan baru.

Gorillaz

Suatu ketika dahulu kumpulan Gorillaz juga menampilkan karektor animasi mempunyai peminat seluruh dunia. Tak salah aku kumpulan Gorillaz pernah menampilkan karektor 3d didalam sebuah konsert mereka dahulu. Album Crazy Frog antara diminati dan aku turut membeli album cd Crazy Frog yang original tau ;-)

Akhbar Kosmo! hari ini tersiarkan penyanyi pop animasi 3d bernama Hatsune Miku penyanyi 3D menjadi kegilaan Jepun. Aku mula mencari video klip dan info mengenai Hatsune Miku. Rupanya Hatsune Miku siap ada konsert lagi ditampilkan pancaran imej Hatsune Miku secara 3d.

Video konset Hatsune Miku dengan tajuk lagu Love Words

p/s: Boleh layan juga lagu Hatsune Miku ;-)

42 total views, 3 views today

15 thoughts on “Hatsune Miku penyanyi 3D menjadi kegilaan di Jepun”

  1. aku sampai sekarang masih lagi minat anime ni..
    aku tersampuk hantu anime ni masa kat jepun heheeh

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saya ada berapa koleksi anime tak berkesempatan nak tengok lagi tapi banyak anime saya paling suka Ghost In The Shell

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge