Cicak Tokek disuntik silikon

Cicak Tokek disuntik silikon untuk meraih keuntungan

Cicak Tokek disuntik dengan silikon supaya kelihatan besar sebelum dijual kepada peraih. Biasanya kita terbaca beberapa artis barat yang dikatakan membesarkan payu dara dengan cara implan silikon bagi membesarkan payu dara yang diinginkan.

Antara yang artis barat yang dikaitkan dengan pembesaran payu dara dengan cara implan silikon adalah Dolly Parton seorang penyanyi terkenal dengan lagu-lagu Country dan pelakon simbol seks drama bersiri Baywatch iaitu Pamela Anderson.

[ad#nuffnang]

Kes penipuan Cicak Tokek disuntik silikon 

Cicak Tokek disuntik silikonCicak Tokek sedang menjadi buruan yang dikatakan berkemampuan menyembuh penyakit HIV/Aids dan ada yang boleh mencapai harga RM25,000 bergantung kepada saiz . Cicak Tokek ini mampu membesar sehingga 20cm dan 40cm panjang.  Sebuah akhbar News Straits  Times melaporkan ada beberapa kes penipuan Cicak Tokek dipercayai telah disuntik dengan silikon. Ada sindiket menjual Tokek telah menyuntik Cicak Tokek dengan silikon bertujuan supaya dapat dijual pada harga tinggi di pasaran. Cicak Tokek yang telah suntik silikon ini akan kelihatan besar ketika dijual kepada peraih.

Belum ada bukti Sains yang dikaitkan oleh Cicak Tokek boleh menyembuh HIV/Aids. Jabatan Hidupan Liar turut mengakui ada sindiket memgambil kesempatan kerana kegilaan buruan Tokek  untuk mendapatkan keuntungan berlipat ganda secara tidak jujur dengan cara Cicak Tokek disuntik silikon.

 

 

Comments

comments

Published by

akubiomed

AkuBiomed mula menulis blog pada 2008. Berminat dengan SEO dan mengulas produk selain mempunyai minat didalam sukan pemotoran MotoGP. Cabang seni fotografi yang baru diceburi dan suka klik-klik dengan kamera DSLR. AkuLens adalah foto blog Ekspresi lensa.

36 thoughts on “Cicak Tokek disuntik silikon”

 1. Pingback: Insuran pelik selebriti barat — AkuBiomed
 2. kadang macam tak sangka cicak tokek ni menjadi penawar.
  dan lagi tak sangka boleh main suntik-suntik pulak. macam2 huhu

  [Reply]

  akubiomed Reply:

  Khabar angin disangka benar. Yang suntik silikon ambil kesempatan untuk mendapatkan untung lebih. Macam pernah ada isu ayam daging disuntik hormon suatu ketika dahulu

  [Reply]

 3. manusia nie sggup buat apa saja… isk3.. msh ade ke nak beli cicak tokek nie sbb hr tu dorg kata tipu jer bende nie… info ckit…

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge