Aku juga mahu perhatian blogger popular

Blogger popular pun bermula dari bawah juga

Apa yang hendak ditulis didalam entri memerlukan keberanian mana tidaknya kerana kalau salah garap mahu disalah tafsir jika disalah erti boleh memakan diri penulis. Macam serius sahaja tulisan entri kali ini, harap tidak. Kalau boleh hujung minggu mahu entri dengan perkara yang ringan-ringan sahaja. Tidak mahu memberatkan fikiran dengan perkara-perkara berat seperti kemasukan telur tiruan dipasaran yang gagal ditapis oleh agensi yang bertanggungjawab.

Abang Koning cuba mendapatkan perhatian

Abang Koning tidak bersalah :-)

Apa yang hendak ditulis adalah mengenai nombor unik 7,777 dan pengomen bertuah tersebut adalah Kak Kujie. Cikmin terkenal dengan membuat Macaron yang sedap pula menanti pengunjung yang ke 777777. Harap tidak ada yang mengatakan aku mengambil kesempatan untuk mendapat perhatian blogger popular. Semuanya berlaku secara kebetulan dan tidak dirancang, letih nanti hendak menangkis dan menujuk bukti  tapi tidaklah sampai memerlukan pakar forensik . Harap tidak ya. :-)

Pengomen yang ke 7,777

Dulu pun  aku pernah buat pengumuman keahlian Google Friends Connect yang ke – 100 untuk blog AkuBiomed ini. Kalau mahu menjadi blogger yang berjaya dapatkan nasihat dari blog saudara AriffShah.

[ad#nuffnang]

81 thoughts on “Aku juga mahu perhatian blogger popular”

  1. Pingback: Teknik foto HDR dengan Picnik
  2. Pingback: [CONTEST] Saya Sayang Mesir!
  3. Pingback: Hantu Kak Limah balik Rawang
  4. Pingback: Ke Pulau Langkawi mencari Daim
  5. Pingback: Bulan April bersama famili
  6. tahniah bro. komen dah mencapai sebanyak tu. aku punye blm cecah lagi tahap mcm tu.

    tapi insyaAllah..semua org akan dapat lakukannya. asalkan ada kekuatan utk terus berblogging.

    [Reply]

  7. salam AB..patutlah ada link dari sini ke sana..rupanya ada entri pasal 777777 tu ya..tahniah ye bro dah 177 post dan 7777 komen..cikmin ni sempat2 skodeng je tak sempat2 nak komen..buat masa ni mmg bizi dgn macaron..tak tau lagi pada masa akan datang.Banyak jugak entri cikmin yang terhutang tak dilunaskan lagi..mencari masa untuk bersantai dalam kesibukkan itu mmg sukar.. :( apa2 pun syukur dengan rezeki yang ALLAH beri ni.. :)

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Terima kasih, kebetulan Cikmin ada cerita pasal 777777 memang kena dengan komen 7777 :-)

    [Reply]

  8. perghh cantik no7777, aku pulak tak nak jadi perhatian blogger popular… indie band… apepun kena bersedia lah kita semua , komen2 yang pedas dari kalangan anonymous, mungkin mereka blogger mungkin bukan.. ada juga dari kalangan golongan bijaksana.. mereka sentiasa memerhati dari jauh… kwang2..
    zik recently posted…Kucing lawan Beruang- sapa menangMy Profile

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Betul tuh Zik, blogger macam saya masih lagi amatur :-)http://akubiomed.com/wp-admin/edit-comments.php#comments-form

    [Reply]

  9. Kalau dah popular tu, tahap kesibukan tu pun tinggi. Bagi saya, bukan blogger popular tu tak nak peduli newbies, cuma dorang banyak kerja nak buat. :D :D :D
    cantik nombor tu, jangan beli nombor.., sudah.
    Sabahan Bloggers Club recently posted…We are backMy Profile

    [Reply]

  10. Baru tadi jenguk blog cik min yang minta print screen visitor no 777777, sekarang, sini pulak.. Ada apa yer ngan no 7 tu? he3

    [Reply]

  11. As Salam,
    bEe juga di antara blogger baru neh! Memula mmg takde sape nak dtg. Tp pas mendapat tunjuk ajar dari blogger lain + beramah mesra dgn para blogger lain, alhamdulilah adalah sikit kemajuan walau kureeennngg!!! Harap mendapat tunjuk ajar & mejadi kwn partner kpd akubiomed jugak!!! :-D ~ peace

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saya pun belum satu penggal dengan nama domain AkuBiomed. Saya pernah menulis entri blog tetapi tidaklah serius dengan nama domain ini

    [Reply]

  12. stuju ngan brader.. kalau nk femes kene mula dr bawah.. aku tahu yg blog ni dulu mmg bese2 je time aku singgah dulu.. tapi sekarang?? alexa traffic rank da bawah 200 000.. aku punye masih cm2 je.. bawah 600 000.. hehehe.. bagus bro..
    nash recently posted…Logo Yang Terburuk diciptaMy Profile

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Terima kasih bro. Saya mengharapkan prestasi yang sentiasa konsisten berbanding naik macam roket dan kemudian menjunam bak nangka busuk.

    [Reply]

  13. kalau orang kata bertweet tak ada undang undang, how come kita boleh tahu dan dari mana kita judge orang tu blogger senior ke junior ke. lama berblogging tak semestinya senior

    [Reply]

  14. Tp cantiklah lah no tu, 7777. Kalu ikut pengamal nombor ni, nombor 7 mmg baik.. :) kalau org cina nombor ong nombor 8.. hehe

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Saya tunggu juga pengomen nombor 8,888 tapi lama lagi hendak tunggu

    [Reply]

    Fossil Malaysia Reply:

    Kene sabar menunggu… :)

    [Reply]

  15. tahniah buat kak jie..hehe

    stuju dgn tajuk ni, blogger yg bermula akn menempuh situasi di mana tiada org yg membaca blognya..huhu

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Mula-mula tulis entri pernah tertanya pada diri sendir kenapa tidak ada orang baca blog kita yang tulis rupanya kurang beramah mesra dengan komuniti blogger. Sebagai orang baru ibarat kita adalah penghuni baru perlu berkenalan jiran sebelah rumah :-)

    [Reply]

    adele Reply:

    em,btul2…stuju sgt..:)

    [Reply]

  16. Ya..ya..ya betul setiap orang perlukan perhatian. Seorang bloger juga perlukan perhatian daripada yang lain terutamanya yang popular … Rasanya entri sebegini adakalanya akan menarik ramai pembaca hadir kerana mereka mungkin nak tahu siapakah pengunjung angka 7777 itu … dan saya merasakan ia juga suatu idea yang baik untuk mempopularkan blog seseorang Bloger … (peraduan dalam blog juga satu teknik yang boleh mempopularkan sesuatu blog)

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Cara ini pun boleh dijadikan sebagai entri jika kekeringan ide tapi janganlah pula ambil kesempatan dengan cara yang tidak sehat :-)

    [Reply]

  17. wow! 7,777 komen dengan 177 entri? dasat! hebat! tahniah! keep blogging happily.

    [Reply]

    akubiomed Reply:

    Lama juga saya tunggu nombor yang sebaris tapi asyik terlepas sahaja. Kali ini berpeluang :-)

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge